Metsä- ja kalatalousmuseotVesireittien varrella Radan varrella Kartta
Lusto – Suomen metsämuseo
Lusto – Suomen metsämuseo
Osoite ja kartta
Tiedustelut Aukioloajat 2020

Lustontie 1
58450 Punkaharju

Kartta (Karttapaikka)

Asiakaspalvelu:
Puh. (015) 345 100
lusto(at)lusto.fi

Aukioloajat

Vaihtuvat näyttelyt ja tapahtumat 2020
Pääsymaksut

Pääsyliput

Linkit

Etelä-Savon elementit – Maa – Teollisuus puun ja veden ehdoilla


Lusto – Suomen metsämuseo

Lusto – Suomen Metsämuseo on metsäkulttuurin valtakunnallinen erikoismuseo ja tietokeskus, joka esittelee ihmisen ja metsän menneisyyttä ja tulevaisuutta. Vuonna 1994 avattu Lusto on hieno esimerkki suomalaisesta modernista arkkitehtuurista. Lusto sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien äärellä Punkaharjun luonnonsuojelualueella.

Luston laajoissa perusnäyttelyissä voi tutustua metsätyön historiaan ja nykypäivään, metsänparannukseen, kansanperinteeseen, metsän antimiin ja luonnonsuojeluun. Koneaika-näyttelyssä on esillä ainutlaatuinen suurten metsäkoneiden kokoelma ja lisäksi museokävijä pääsee kokeilemaan metsäkonesimulaattoreilla kuljettajan taitojaan. Perheen pienimmät voivat seikkailla jännittävässä Lasten Puussa ja käydä kurkistamassa karhunpesään. Vuosittain vaihtuvat erikoisnäyttelyt tarjoavat uusia elämyksiä perusnäyttelyiden rinnalla.

Erilaiset tapahtumat, teemapäivät ja työnäytökset täydentävät Luston palvelutarjontaa. Museon yhteydessä toimivasta Puodista löytyy laaja valikoima metsä- ja luontoaiheisia tuotteita.

Ylös
Copyright © Etelä-Savon museot 2007. Kaikki oikeudet pidätetään. Viimeksi päivitetty: 07.01.2020 09:58