Metsä- ja kalatalousmuseotVesireittien varrella Radan varrella Kartta
Punkaharjun kotiseutumuseo
Lusto – Suomen metsämuseo
Lusto – Suomen metsämuseo
Osoite ja kartta
Tiedustelut Aukioloajat 2018

Lustontie 1
58450 Punkaharju

Kartta

Asiakaspalvelu:
Puh. (015) 345 100
lusto(at)lusto.fi

Aukioloajat

Vaihtuvat näyttelyt ja tapahtumat 2018
Pääsymaksut

Pääsyliput

Linkit

Etelä-Savon elementit – Maa – Teollisuus puun ja veden ehdoilla


Lusto – Suomen metsämuseo

Lusto on metsäkulttuurin valtakunnallinen museo ja tiedekeskus, joka esittelee ihmisen ja metsän menneisyyttä ja tulevaisuutta. Luston taustalla on Suomen Metsämuseosäätiö. Keväällä 1994 valmistunut päärakennus on valittu näytteeksi suomalaisesta 1900-luvun modernista arkkitehtuurista, joten museo on rakennuksenakin merkittävä käyntikohde. Lusto sijaitsee Savonlinna–Parikkala-tien varrella. Lähin bussipysäkki on noin 400 metrin päässä ja Luston rautatieseisake aivan Luston vieressä.

Luston perusnäyttely kertoo ihmisen ja metsän suhteesta ennen ja nyt ja avaa myös ajatuksia metsäkulttuurin tulevaisuuteen. Teemoittain ryhmitelty näyttely esittelee suomalaisen metsän kehitysvaiheita sekä metsiä maailman mittakaavassa, metsän antimia, metsätyötä, metsän materiaalien muovaamista erilaisiksi tuotteiksi, puun tarjoamia uusia mahdollisuuksia, metsän vientituotteita sekä suomalaisen metsäsuhdetta.

Pysyvä Koneaika-näyttely kertoo puunkorjuun koneistumisesta sekä metsätalouden ja -teollisuuden kehittymisestä. Näyttelyssä on esillä suuria metsäkoneita ensimmäisistä harvestereista tämän päivän malleihin saakka.

Lusto on elävä museo. Sen erikoisnäyttelytoiminta on hyvin aktiivista ja monipuolista. Lisäksi Lustossa järjestetään monenlaisia metsään ja metsäkulttuuriin liittyviä tapahtumia.

Lustossa toimii korkeatasoinen ravintola ja museokauppa. Punkaharjun luonnonsuojelualue aivan Luston vieressä on Suomen tunnetuimpiin kuuluva kansallismaisema, jolla on kiehtova luonnon- ja kulttuurihistoria.

Ylös
Copyright © Etelä-Savon museot 2007. Kaikki oikeudet pidätetään. Viimeksi päivitetty: 15.01.2018 11:03