Kotiseutumuseot Kulttuurihistorialliset museot Sotamuseot Kartta
Juvan museo ja Juvan karjalaisten museo
Pattoin perintötalo
Juvan museo ja Juvan karjalaisten museo
Osoite ja kartta
Tiedustelut Aukioloajat 2016

Huttulantie 1
Juva

Kartta

Postiosoite: Juvan kunta, Kulttuuripalvelut, Partala, PL 28, 51901 Juva

Aukioloaikana:
Puh. 0400 136 195

Muulloin:
Laura Partamies, Juvan kunta
Puh. 0400 136 176
laura.partamies(at)juva.fi

7.6.–13.8.
ti–la klo 11.00–17.00

Suljettu 24.–25.6.

Avoinna klo 17–19 ennen Kuninkaankartanon kesäteatterin iltaesityksiä

Muina aikoina sopimuksen mukaan

 Vaihtuvat näyttelyt ja tapahtumat 2016
Pääsymaksut

Kesäksi 2014 rakennettu menestysnäyttely "Liikkeellä" jatkaa vielä kesän 2016. "Liikkeellä"- näyttelyssä esille ovat päässeet Juvan museon omat esineet. Näyttely on rakennettu liikkumisen teeman ympärillä ja esillä on erilaisia liikkumisvälineitä eri vuosikymmeniltä.

Isopyöräinen polkupyörä

Liikkeellä – suksilla ja soutaen, polkupyörällä ja puhelinlangoilla (PDF)

Juvan museon esinekokoelmat (PDF)

 

Näyttely ”Kivikautisesta asuinpaikasta nykyaikaiseksi taajamaksi”, esittelee Juvan kehitystä. Esillä on seudulle perinteisiin elämäntapoihin liittyvää esineistöä. Näyttelyä on uudistettu kesää 2014 varten uudella arkeologisella osiolla, johon on liitetty tietoisku Juvan Remojärven kappelipellon arkeologisista kaivauksista.

Juvan museo

Juvan pankkihistoriaa
Kolmannen näyttelyhuoneen piennäyttely koostuu Juvan Kotiseutu- ja museoyhdistyksen viime syksynä Nordea-pankilta saamista esinelahjoituksista ja esittelee läpileikkauksen Juvan pankkielämän vaiheista.

Partalan vuosisadat -hanke

Lisäksi Partalaan on suunnitteilla monitieteistä tutkimusta tilan vaiheiden selvittämiseksi. "Partalan vuosisadat" -hanke on suunniteltu toteutettavaksi vuosina 2015–2018. Hankkeen tarkoituksena on kansantieteellinen sekä arkeologinen tutkimus Partalan historiasta kuninkaankartanoajoista nykyaikaan. Hankkeen toteutuksen takana on Juvan kunta.

Aikuiset 4 €
Lapset, opiskelijat  ja eläkeläiset 2 €
Ryhmät 2 €/hlö
(yli 10 hlöä)

Samalla maksulla pääsee Juvan museoon, Karjalaisten museoon ja alueella olevaan Galleria Kuninkaankartanoon
Linkit

Etelä-Savon elementit – Maa – Metsän ja maan antimet

Etelä-Savon elementit – Tuli – Rauhan aika


Juvan museo ja Juvan karjalaisten museo

Partalan kartano Etelä-Savon kulttuuriperintötietokannassa (esku.fi)

Juvan museo sijaitsee Kustaa Vaasan 1550-luvulla perustaman Partalan kuninkaankartanon pihapiirissä. Nykyinen klassistishenkinen museorakennus on peräisin 1800-luvun lopulta. Päärakennuksen tilat korjattiin museokäyttöä varten vuonna 1991. Museon kokoelmat omistaa Juvan kotiseutu- ja museoyhdistys, mutta ne on deponoitu Juvan kunnalle. Kunta myös huolehtii museon toiminnasta.

Juvan Karjalaisten museo sijaitsee samassa pihapiirissä kuin Juvan museo, kuninkaankartanon entisessä väentuvassa. Juvan Karjalaisten museo aloitti toimintansa vuonna 1980. Kokoelman omistaa Juvan karjalaiset ry. Aukipidosta huolehtii Juvan kunta.

Esillä on talvi- ja jatkosotien jälkeen Juvalle asettuneen karjalaisen siirtoväen entiseltä kotiseudultaan mukanaan tuomia tavaroita. Juvalle asettui karjalaisia melkein jokaisesta rajan taakse jääneestä pitäjästä. Juva oli rautjärveläisten pääsijoituspaikka: niinpä museossakin on eniten esineitä juuri Rautjärveltä. Näytteillä on muun muassa huonekaluja ja maanviljelykseen sekä karjanhoitoon liittyviä esineitä. Myös tekstiilikokoelmat ovat huomattavat.

 

Ylös
Copyright © Etelä-Savon museot 2007. Kaikki oikeudet pidätetään. Viimeksi päivitetty: 22.06.2016 10:53